Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μπακαλιάρος τηγανιτός με κουρκούτι (κουκούγερος) Cod fried with batter (koukougeroi)

Κουκουγεροι τσ Αποκριές

Διαβάζοντας συνάντησα αυτο το Κειμενο .


Για τυχον αγνωστες λεξεις ρωτηστε τους παλιους να σας πουν.







Σειουμε τ αλευρι με την πυκναδα _ με προστεση ολιγη τσιμαδουρα.

Κανομε στο μεσο ενα Λακκουδι και σμιγομε νερο χλιαπο και αλατι.
Λαδι οσο παρει να ειναι πηχτο να στεκει στον κουταλο. 
Εχομε ξαρμυσει το μπακαλαρο,τονε κοφτομε μερτικα, τονε βουτουμε στο κουρκουτι και τονε τηγανιζομε δελεγκου. 

Καλη όρεξη και Καλές Αποκριές.
 
 Παραδοσιακή επίκαιρη συνταγή για μπακαλιάρο τηγανιτό με κουρκούτι (κουκούγερα). Για το κουρκούτι χρησιμοποιούμε κοσκινισμένο αλεύρι άσπρο και λίγο καλαμποκάλευρο, ζεστό νερό, αλάτι και λάδι. Τον ξαρμυρισμένο και κομμένο σε μερίδες μπακαλιάρο τον βουτάμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως.

 Traditional topical prescription cod fried with batter (koukougeroi). For the batter using sifted white flour and a little cornmeal, hot water, salt and oil. In xarmyrismeno and cut into serving pieces, dip the cod into the batter and fry immediately.


 https://www.facebook.com/groups/133610589989649

Ευχαριστούμε τον παναγιώτη Γουδέλη και Μιχάλη Κροκίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου