Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Τηγανοκουλούρα τσι Κατοχής

Τηγανοκουλούρα 
Έκανα το λάθος να ζητήσω στις γριές στο σπίτι, να ρίξουν μια ιδέα για γρήγορο φαγητό, να σας το παραθέσω.
 Το τι άκουσαν τα καλοσχηματισμένα αυτάκια μου, δεν θέλετε να ξέρετε.
Με βομβάρδισαν με συνταγές μέχρι που είπα ήμαρτον, θα ξαναφάω σε τρεις ημέρες!
Διαλέγω κάτι που δεν του φαίνεται, αλλά το βρήκα τέλειο για τύπους που βαριούνται ακόμη και ν' ανοίξουν την πόρτα στον πιτσαρά.
 Είναι όμως ο τρόπος που περιγράφουν οι παλιές ρε παιδί μου, άλλο πράγμα.
Ο λόγος τους ζωντανεύει σε εικόνα και βλέπεις μπροστά σου τη συνταγή να πραγματοποιείται.
Μέχρι κι η μυρωδιά σού μπαίνει στα ρουθούνια!
Λέει λοιπόν η θεία μου η Μαρία, που σου σκαρώνει φαγητό απ' το τίποτα γιατί και η Κατοχή είχε τα θετικά της.
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα αλευράκι με το μάτι (τα -ιτσα και τα -ακι είναι από την αγάπη για κάθε τι που βγάζει η κουζίνα της, το οποίο συνήθως μοιράζεται με όλους μας κι ας μην περισσέψει ούτε μπουκιά για εκείνην).
 Όσο για το "με το μάτι" σας το μετατρέπω σε 400γρ. περίπου, μετά από τεράστια προσπάθεια και πίεση στη θεία, να μου αποκαλύψει τι μονάδα μέτρησης είναι αυτό "το μάτι". 
 Πίσω στην λεκανίτσα μας λοιπόν, προσθέτουμε αλατάκι και ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό, πλάθουμε ένα ζυμαράκι "να πιάνεται στα χέρια" δηλαδή να μην κολλάει στα χέρια μας.
 Ανοίγουμε το ζυμάρι πιέζοντας με το χέρι και του ρίχνουμε επάνω τριμμένη φέτα, να πάει παντού.
Μαζεύουμε το ζυμαράκι να κουκουλώσουμε το τυρί και ξαναζουλάμε να γίνει στρογγυλή πιτούλα όσο είναι το τηγάνι μας.
 Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά.
Στο τέλος δυναμώνουμε να πάρει χρώμα. 
Το ακουμπάμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και το τρώμε ζεστό,
ότι πρέπει συνδιασμος συνοδευτικά με χόρτα βραστά εποχής .
Από την Λίλιαν Ρήγα.
 
ευχαριστούμε  http://www.eyedoll.gr/ngine/article
                            http://www.eyedoll.gr
 
 
 Tiganokouloura
 
 
 I made the mistake to ask the old ladies in the house, to pitch an idea for fast food to your quote.
 
What they heard the shapely my ears do not want to know.With bombarded with recipes until I have sinned will eating again in three days!Pick out something that did not appear, but I found it awesome for guys who get bored even afoot to open the door to the pizzeria.
 
But the way you describe the old guys my other thing.Their reason brings into picture and see before you the recipe be done.Up and the way you smell enters the nostrils!So says my aunt Maria, who's up to your food than nothing because the Occupation had its merits.Place in a bowl alefraki with the eye (the-itsa and-immovable is the love for everything that turns the kitchen, which is usually shared by all of us though she does not bite leftover for her).
 
As for the "by eye" you make into 400g. so, after enormous effort and pressure to divine, to reveal what my unit is that "the eye."
 
Back to bowl us therefore add alataki and throwing little by little water, mold a Zymaraki "grasping hands" that does not stick in our hands.
 
Roll out the dough by pressing with his hand, throws up crumbled feta to go everywhere.Scoop Zymaraki to sweep the cheese and xanazoulame be round pie pan as it is us.
 
Put oil in pan and fry over low heat.In the end we empower getting color.The touching a plate with paper towels to absorb the oil and eat warm,combinations that must accompany with boiled vegetables era.By Lillian King.
 
Thank you
http://www.eyedoll.gr/ngine/article
                   http://www.eyedoll.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου