ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΑ
Σπεσιαλιτέ Κέρκυρας
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μπακαλιάρος
1 κιλό κολοκύθια
1/2 κιλό γάλα
200 γρ. ρύζι
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα μαύρη
1 ρόδι
250-300 γρ.αλεύρι
βούτυρο,λάδι
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το μπακαλιάρο από το βράδυ στο νερό να φύγει το αλάτι.
Τον ψιλοκόβουμε αφού αφαιρέσουμε την πέτσα και τα κόκαλα.
Κόβουμε το κολοκύθι πολύ-πολύ λεπτά φετάκια και ρίχνουμε το γάλα.
Το ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι,το τυρί
τη σταφίδα,το ρόδι,το βούτυρο,το λάδι,το αλατοπίπερο και τέλος
το αλεύρι.
Το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα,
το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε
στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σπουρδόπιττα ή κολοκυθόπιττα Κερκυραικά με μπακαλάρο !
Τι χρειαζόμαστε:
- Για το πέτουρο(ζυμάρι για το φύλο)καλαμποκάρευρο ή αλεύρι
- σπούρδα σε μπουτσούνια (κολοκύθα σε κομματάκια)
- πατάτες σε μπουτσούνια
- αλάτι, πιπέρι, μαιντανό
- 4-5 αυγά
- δυο λίτρες γάλα 1 κιλό
- μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
- φρεσκα κρεμμυδακια
Πως το κάνουμε:
- Στην αρχή κάναμε το πέτουρο(φύλο), το ζυμάρι που στρώναμε στον πάτο του ταψιού.
- Εζεματίζαμε τότσο καλαμποκάλευρο με κανα-δυο
πρέζες αλάτι , δηλαδή σε καυτό νερό ανακατώναμε το καλαμποκάλευρο και το
δουλεύαμε μίσιαμε να γένει ζυμάρι, που το απλώναμε στον πάτο του
ταψιού, αφού μπριχού (πριν)τού'χαμε ρίξει τρία τέσσερα κουτάλια λάδι.
- Παραδίπλα, στη σκουτέλα, έχουμε κόψει την
σπούρδα την έχουμε καθαρίσει και την έχουμε κόψει σε μιτσά μπουτσούνια
(κομματάκια). Σύντα με την σπούρδα καθαρίζουμε πατάτες και τσι κόβουμε
και αυτές σε μιτσά μπουτσούνια.
- Βάνουμε το αλάτι μας, το πιπέρι μας, τότσο μαιντανό ψιλοκομμένονε τα κρεμμυδακια, και λίγο σκόρδο και ούλα αντάμα τα ανακατώνουμε τέλος και το μπακαλιάρο.
- Ύστερις τα βάνουμε στο ταψί, που στον πάτο
και τσι πάντες (πλαινά) έχουμε στρώσει το πέτουρο και το στρώνουμε με
την κουτάλα να έρθει στο ίσιο.
- Επειδή η σπούρδα έχει πολύ νερό δεν
κουλουμώνουμε το ταψί με νερά, αλλά βάνουμε τότσο νερό, ίσια ίσια να
μισοσκεπαστούνε τα μπουτσούνια τσι σπούρδας και τσι πατάτας, και απέ το
βάνουμε στο φούρνο και το αφήνουμε ίσιαμε να στίψουμε τα νερά και να
αρχινίζει να κοκκινίζει η κορφή του ταψιού.
- Σε μια άλλη σκουτέλα, ίσιαμε να γενούνε όλα
τούτα, έχουμε τσακίσει τα αυγά, ανάλογα με το πόσο τρανό είναι το ταψί
μας, και τα χτυπάμε με το γάλα να δέσουνε, τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί και
τα ξαναβάζουμε στο φούρνο, για είκοσι μινούτα (λεπτά)περίπου.
- Μόλις φουσκώσει καλά και ροδοκοκκινήσει, το βγάνουμε και αφού το αφήκουμε λίγο να κρυώσει το κόβουμε.
Διαβάστε περισότερο:
Σπουρδόπιττα ή κολοκυθόπιττα Κερκυραικά http://www.sintagespareas.gr/sintages/spourdopitta-i-kolokithopitta-kerkiraika.html#ixzz2N802CBtY
Pie Carnival BAKALIAROPITA
BAKALIAROPITA
Corfu specialtiesMATERIALS1/2 pound cod1 pound zucchini1/2 pound of milk200 gr. rice1 1/2 cup grated Parmesan or Parmesan1/2 cup black raisins1 pomegranate250-300 gr.alefributter, oilSalt-pepperEXECUTIONPlace the cod in the evening the water to leave the salt.The chop after removing the skin and bones.Slice the zucchini very, very thin slices and add the milk.Mix well and then add the rice, cheeseraisins, pomegranate, butter, oil, salt and pepper and finallyflour.The knead until a uniform mixture,put it in a buttered baking dish and bakein the oven at 180 degrees until golden brown.
Spourdopitta or pumpkin Corkyraeans with bakalaro!
What we need:
For petouro (dough for sex) or flour kalampokarefro
spourda in boutsounia (pumpkin into chunks)
potatoes boutsounia
salt, pepper, parsley
4-5 eggs
Two liters of milk 1 pound
cod xarmyrismeno
spring onions
How we do it:
In the beginning we did petouro (sex), which paves the dough in the bottom of the pan.
Ezematizame
Totsiou cornstarch with a couple of pinches of salt, ie hot water stirs
corn and worked a half to whole dough, spread out in the bottom of the
pan after brichou (before) tou'chame throw three or four tablespoons
oil.
Next to it, in Skoutelis, we cut the spourda to have cleared and we cut into Michiko boutsounia (pieces). Shortcut to spourda clean potatoes and cement and cut them into Michiko boutsounia.
Vanoume our salt, pepper our Totsiou psilokommenone parsley onions and garlic and gums Adama stirs the end and cod.
Ysteris
vanoume in the pan that the bottom and cement everywhere (sides) have
paved the petouro and poured with a ladle to come in straight.
Because
spourda is not much water kouloumonoume the pan with water, but vanoume
Totsiou water straight straight to the misoskepastoune boutsounia
spourdas chi and qi potato and RES vanoume the oven and leave to isiame
wrung the water and the blush archinizei top of the pan.
In
another Skoutelis, isiame to lay all this, we crush the eggs, depending
on how Tranos is the baking pan, and whisk in the milk to tie, put them
in the pan and put it back in the oven for twenty minouta ( minutes) around.
Once inflated well rodokokkinisei the vganoume and after afikoume little cool cut.
Even a few secretsThe recipe is from the Corfiot magazine "Chu Sperantzada bosom." If you are unfamiliar words, here we are for the translation! :-) Have fun and good luck!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου