Στακοφίσι Μπιάνκο

ΥΛΙΚΑ
1 στακοφίσι
1 1/2 ποτηράκι λάδι,
αλάτι, πιπέρι μαύρο
1 κεφάλι σκόρδο
1/2 κιλό πατάτες
χυμό 1 λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το στακοφίσι και ζητάμε να μας το κόψουν σε μερίδες (το κόβουμε σε μερίδες με πριόνι). Το βάζουμε 2-3 μέρες και μουσκεύει σε νερό που το αλλάζουμε συνεχώς.
Στο τελευταίο νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι. Το καθαρίζουμε και δένουμε τις μερίδες με ράμμα (σσ κλωστή) για να μη διαλυθεί.
Σε νταβά (κατσαρόλα) βάζουμε 3-4 ποτήρια νερό, το σκόρδο, πιπέρι μαύρο και το στακοφίσι και το βράζουμε για 1 ½ - 2 ώρες περίπου σε σιγανή φωτιά.
Βγάζουμε το στακοφύσι και τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες, μια στρώση κι από πάνω το στακοφύσι. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και νερό όσο χρειάζεται για να καλύψει το φαγητό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να βράσουν οι πατάτες και χυλώσει το σούγο του (η σάλτσα). Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε το λεμόνι.
Πηγή: Συνταγή της κ. Άννας Ρωμαίου Μιχαλά, Κερκυραϊκή Διασπορά
http://www.corfumail.net > Γεύσεις > Μαγειρική > Στακοφύσι Μπιάνκο
* Στην Κέρκυρα έχει την τιμητική του το χειμώνα αλλά και στις μεγάλες γιορτές όταν καταλύεται το ψάρι.
ευχαριστούμε http://users.sch.gr/mfanarioti/SYNTAGES/Katalogos/psarika/stakofisi.html
επικοινωνια
magouladescorfu@gmail.com
MATERIALS1 stakofisi1 1/2 cup oilsalt, black pepper1 head of garlic1/2 kg potatoesjuice of 1 lemon.
EXECUTION
Take the stakofisi and ask you to cut it in pieces (cut in pieces with a saw). Put 2-3 days and soaked in water that is constantly changing.
At last add a little salt water. The peel and tie the suture servings (pp thread) for not dissolve.
Davos (pot) Put 3-4 cups of water, garlic, black pepper and stakofisi and boil for 1 ½ - 2 hours over low heat.Remove the stakofysi and place them in a saucepan of potatoes, and a layer over the stakofysi. Add the oil, salt and water as needed to cover the food. Allow to cook until the potatoes and boil chelate of the knife (the sauce). Extinguish the fire and add the lemon juice.Source: Recipe by Anna Roman Michael, Corfu Diasporahttp://www.corfumail.net> Flavours> Cooking> Stakofysi Bianco* In Corfu is offered in winter and on major holidays when catalyzed fish.
Thank http://users.sch.gr/mfanarioti/SYNTAGES/Katalogos/psarika/stakofisi.html
contactmagouladescorfu@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου